Încărcare Freon Aer Condiționat

Executăm încărcare freon aer condiționat

Efectuăm încărcare freon aer condiționat ecologic R407, R422 și R410, pentru aparate de aer condiționat split, multisplit, duct, caseta, on-off sau inverter.

Cum se pierde freon

Datorita faptului că îmbinările aparatului de aer condiționat cu traseul frigorific sunt făcute prin mecanic, cu piulițe olandeze (nu prin sudare), acestea, în timp, din cauza variațiilor de temperatură se slăbesc sau se crapă și pot exista pierderi de freon. Prin verificarea presiunii de freon o data la 2 ani se poate depista și remedia din timp această problemă, fără ca aparatul să își piardă din eficiență.

Despre încărcare freon aer condiționat

Freonii (agenții frigorifici) pe care noi ii folosim la încărcare freon aer condiționat, sunt freoni “ecologici” adică nu atacă stratul de ozon și anume: R407c, R422, R410a.
În cazul pierderii complete de freon, după remedierea fisurii, instalația frigorifica a aparatului trebuie vacuumată, adică eliminate toate resturile de gaze, după care se încarcă cu freon aparatul.

De ce este necesară verificarea periodică

Cele mai multe dintre aparatele de aer condiționat pierd o cantitate mica de freon într-o perioada de câțiva ani. De aceea, pentru o eficiență bună a aparatului de aer condiționat, trebuie verificată  presiunea de funcționare și, după caz, suplimentată cantitatea de freon. Pentru detalii suplimentare vă rugăm sa intrați aici!

Prețuri

Prețul pentru încărcare freon este de 35 lei / 100 gr agent frigorific (adică maxim 300 lei pentru aparate de 9-12 mii Btu).

ncărcare freon aer condiționat

Scroll to Top